You, the petitioner
Fietspad terug klein

Geef het fietspad terug aan fietsers

11,720 signatures

De gemeente Amsterdam wil de overlast van scooters op het fietspad stoppen en ze naar de rijbaan laten gaan.

Wij vragen de Tweede Kamer met klem Amsterdam hiervoor toestemming te verlenen, omwille van het fietsplezier, de veiligheid, bereikbaarheid, gezondheid en het leefklimaat.

Petition

We

fietsers,

 

observe

dat de overlast van scooters op Amsterdamse fietspaden enorm is. Scooters vormen een steeds grotere bedreiging voor de veiligheid, gezondheid en het plezier van fietsers.

Amsterdam heeft fors geïnvesteerd in comfortabele en veilige fietspaden. Deze worden verknald doordat de fietspaden ook gebruikt worden door brede, veelal stinkende en te hard scheurende scooters.

Fietspaden worden een no go area voor ouderen, kids en beginnende fietsers. Voor álle Amsterdamse fietsers is het een bron van angst en ergernis.

 

and request

de leden van de Tweede Kamer met klem om Amsterdam toestemming te verlenen de overlast van scooters op het fietspad te stoppen door ze naar de rijbaan te laten gaan. Dit omwille van het fietsplezier, de veiligheid, bereikbaarheid, gezondheid en het leefklimaat.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-10-03 
Lead petitioner:
Fietsersbond Amsterdam 
Website:

History

Signatures

Updates

scooters in Amsterdam toch van het fietspad?

Geachte ondertekenaars van de petitie tegen snorscooteroverlast, Allereerst nog heel hartelijk dank voor het tekenen van de petitie. Meer dan 10.000 handtekeningen en vele indrukwekkende ervaringen op www.scooteroverlast.nl hebben zeker indruk gemaakt op verschillende partijen en de media. In en buiten de Tweede Kamer is er over scooteroverlast en veiligheid op het fietspad veel gesproken.

+Read more...

En uiteindelijk heeft de Tweede Kamer op 15 maart een motie aangenomen van PvdA en D66 die verplaatsing van snorscooters naar de rijbaan mogelijk kan maken. De motie dringt aan op onderzoek naar de gevolgen en verzoekt de minister hierover vóór 1 oktober te rapporteren. Dan zou verplaatsing naar de rijbaan in Amsterdam mogelijk zijn. De motie kreeg steun van PvdA, D66, SP, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, PvdD, 50+ en Klein. Lees hier hoe dat ging en bekijk de tekst van de motie. De Fietsersbond is verheugd over het aannemen van de motie en dit onverwachte succes. Want op 18 december 2014 nam de Tweede Kamer nog een motie aan waarin de verplaatsing van de snorscooters naar de rijbaan in Amsterdam naar de prullenmand werd verwezen, mede door de onverwachte stem van de PvdA. Gelukkig is die ongelukkige gang van zaken nu gecorrigeerd. Als Fietsersbond dringen we nu aan op snelle uitvoering van de motie, zodat de Amsterdamse fietsers eindelijk verlost zijn van de scheurende en stinkende scooters op het fietspad. We houden nauw contact over de ontwikkeling met de gemeente, het ministerie en de Tweede Kamer. En als het nodig is komen we weer in actie. Wilt u daarbij actief bijdragen? Meld u aan bij amsterdam@fietsersbond.nl en we mailen u als dat nodig is… Nogmaals bedankt voor uw steun. U kunt onze activiteiten tégen de scooteroverlast en vóór betere fietsvoorzieningen ook op andere manieren steunen. Door bijvoorbeeld lid te worden voor slechts 2,17 per maand. En met een abonnement op onze gratis digitale nieuwsbrief Fietsflits blijft u op de hoogte van nieuws over de scooteroverlast campagne en onze andere activiteiten, www.fietsersbond.nl Met vriendelijke groet, Hugo van der Steenhoven, directeur Fietsersbond  

Fietsersbond
2015-04-08